Sport, koncertek, kulturális rendezvények. Nem csak egy csarnok, hanem közösségi tér. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont kiváló lehetőséget biztosít a szabadidő hasznos eltöltésére. Ezzel a rákosmentiek több évtizedes, közös álma valósult meg.

A 2021-ben átadott, 5600 négyzetméteres multifunkcionális csarnok kiemelt beruházásként, 100 százalékos állami támogatásból épült meg (csaknem 11,5 milliárd forintért.) Az épület több mint húsz sportág kiszolgálására alkalmas.

A 2000 négyzetméteres küzdőtéren kívül egyebek mellett fitness- és wellness-részleggel, valamint mászóteremmel várja a látogatókat. A központban a verseny – és tömegsportok mellett nagy látogatottságú események is megrendezhetők, hisz a lelátókon 1500 ember tud helyet foglalni. A színpadot igénylő rendezvényeken, mint például a koncerteken akár 1800 fő is részt vehet.

A megújuló energiával működő, modern „zöld” központ szerves része a körülötte lévő pihenő- és zöldövezetnek, amely csatlakozik a Rákos-patak menti kerékpárúthoz, és az újjászületett Népkerthez.