RIZ LEVENTE SPORT- ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONT

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont által működtetett www.rsr.hu/rendezvenykozpont weboldal kapcsán használt sütik vonatkozásában

2.0. verzió

Hatály: 2022. július 01.

A jelen tájékoztató célja, hogy a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont által működtetett www.rsr.hu/rendezvenykozpont honlaphoz kapcsolódóan használt sütikhez (cookie) kapcsolódó adatkezelésről.

A sütik olyan fájlok, melyek információt tárolnak az Ön webes keresőjén. A sütik például lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, ha Ön korábban azt már meglátogatta, vagy segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek. A sütik segítségével biztosítani tudjuk azt is, hogy az Ön következő látogatása alkalmával megjelenő információk meg fognak felelni az Ön felhasználói elvárásainak (anélkül, hogy Önt személyesen azonosítaná).

Mikor Ön felkeresi a weboldalunkat, sor kerülhet olyan technikai információk automatikus gyűjtésére is, melyekből az Ön személye nem azonosítható. Például egy olyan másik weboldal neve, mely Önt erre a weboldalra irányította, a weboldalhoz való hozzáférés helyszíne, a weboldalon végzett keresések. Ezen információk gyűjtése segítséget nyújt számunkra a weboldalunk felhasználói által preferált keresési szokások személyes adatok felhasználása nélkül történő felismerésében. Ezen információk kizárólag belsőleg kerülnek felhasználásra. A névtelen vagy általános jellegű adatok, melyekből az Ön személye nem azonosítható, nem minősülnek személyes adatnak, így nem tartoznak ezen Tájékoztató hatálya alá.

Ön beállíthatja webes keresőjét, hogy elfogadjon minden sütit, elutasítsa mindet, vagy értesítse Önt, ha süti érkezik az Ön gépére. Mindegyik webes kereső különböző, így kérjük használja keresője “Segítség” menüjét a sütik beállításainak módosításához. A sütik természetével, valamint kikapcsolásukkal kapcsolatos további információt a http://www.youronlinechoices.com/hu/ oldalon talál. A www.rsr.hu/rendezvenykozpont weboldal a sütik használatával történő működésre készült, így azok kikapcsolása hatással lehet a weboldal használhatóságára, és megakadályozhatja, hogy Ön annak minden előnyét kihasználja.

A leggyakrabban használt böngészők esetében a sütik kezelésére vonatkozó menüpontok:

Mozilla Firefox

Google Chrome

Internet Explorer

A Google Analytics további lehetőségeket biztosít a Google Analytics szolgáltatásokról való leiratkozáshoz: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

A sütik típusai:

  1. alapműködéshez szükséges sütik:

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról. Ide tartozik például a sütikezelés elfogadásának státusza, a bejelentkezési módok és adatok megjegyzése, és a csökkentett funkcionalitású Google Analytics kód. Ne feledd, hogy ezen sütik alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni weboldalunk kényelmes használatát.

  • funkcionális sütik

Weboldalunk fejlesztésének, valamint a felhasználói élmény javításának céljával olyan sütiket is használunk, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink weboldalunkat. Ezek a sütik nem tudnak személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézted meg, a weboldal mely részére kattintottál, hány oldalt kerestél fel, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje, melyek voltak az esetleges hibaüzenetek. Ilyen teljesítményt biztosító sütik a Google Analytics sütijei is.

  • kényelmi sütik

Ezeknek a sütiknek az a célja, hogy általuk még inkább a téged érdeklő vagy a számodra releváns hirdetések jelenjenek meg a weboldalakon. Ezek a sütik nem tudnak személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogatónk, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, mindezt érdeklődésedre számot tartó tartalmak megismerése érdekében. Amennyiben ehhez előzetesen hozzájárultál, a weboldal használat nyomon követése során összegyűjtött információkat együttesen használhatjuk fel a személyes adataiddal, annak érdekében, hogy marketing kommunikációnkat még jobban az igényeidhez igazíthassuk és számodra minél inkább személyre szabott ajánlatokra hívjuk fel a figyelmedet.

A honlapunkon az alábbi szolgáltatók hirdetési sütijeit használjuk:

Google Adwords

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken keresztül érhető el:

https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy

Facebook

a szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el:

https://www.facebook.com/help/cookies/

ADATKEZELŐ

Rákosmenti Sport- és Rendezvényközpont Nonprofit Kft.

székhely: 1173 Budapest, Pesti út 165.

cégjegyzékszám: 01-09-384075

adószám: 29225532-2-42

ADATKEZELÉS CÉLJA

A Honlapon használt sütiket az alábbiakra használjuk:

  • weboldalunk fejlesztése
  • navigációd megkönnyítése weboldalunkon és az oldal funkcióinak használata során, így biztosítva a zökkenőmentes felhasználói élményt
  • információ gyűjtése weboldalunk használatával kapcsolatban
  •  célzott hirdetések elhelyezése más weboldalakon (remarketing)
  • a weboldalon végzett tevékenységek nyomon követésére, hogy kifejezetten a Téged érdeklő, releváns ajánlatokat juttathassunk el
  • személyre szóló ajánlatok eljuttatása a regisztráció során megadott elérhetőségeire.

A használt sütikkel kapcsolatos adatvédelmi információkat az alábbi táblázatok foglalják össze.

Alapműködéshez szükséges sütik:

ADATKEZELÉS JOGALAPJAADATKEZELÉS CÉLJAADATKEZELÉS IDŐTARTAMAKEZELT ADATOK KÖRE
Az adatok jogalapja az EU Általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekA honlap megfelelő működésének biztosításaMunkamenet sütik: látogatói munkamenet végéig, Használatot elősegítő sütik: 3 hónapig– Joomla nyelvkezelés – Joomla session cookie – GDPR nyilatkozat tárolása cookie

Funkcionális sütik:

ADATKEZELÉS JOGALAPJAADATKEZELÉS CÉLJAADATKEZELÉS IDŐTARTAMAKEZELT ADATOK KÖRE
Az adatok jogalapja az EU Általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájárulásÉrdeklődési körödnek megfelelő hirdetések megjelenítése a weboldalon kívülSütitől függően: Munkamenet végéig 2 évig 24 óráig 1 percig 90 napig_ga Teljesítmény: Ezt a sütit a Google Analytics használja, hogy értékelje a felhasználó látogatásának célját, és jelentéseket készítsen a weboldalon végzett tevékenységről a weboldal látogatói számára és az ügyfélélmény fejlesztése érdekében. _utma Teljesítmény: Ezt a sütit a Google Analytics használja arra, hogy megkülönböztesse a felhasználókat és a munkameneteket. A süti minden alkalommal frissül, amikor adatokatküldenek a Google Analytics-nek. _utmb Teljesítmény: Ezt a sütit a Google Analytics használja arra, hogy megkülönböztesse az új munkameneteket és látogatásokat. A süti minden alkalommal frissül, amikor adatokat küldenek a Google Analytics-nek. _utmc Teljesítmény: Ezt a sütit a Google Analytics használja arra, hogy meghatározza az új látogatókat. _utmz Teljesítmény: Ezt a sütit a Google Analytics használja, hogy értékelje a felhasználó látogatásának célját, és jelentéseket készítsen a weboldalon végzett tevékenységről a weboldal látogatói számára és az ügyfélélmény fejlesztése érdekében.  __fbp Célzott marketing és reklám: Ez a süti segít abban, hogy hirdetéseinket olyan embereknek nyújtsuk, akik már ellátogattak a weboldalunkra, amikor be voltak jelentkezve a Facebookra vagy a Facebook Advertising által üzemeltetett digitális platformra. __gcl_ua  Célzott marketing és reklám: Ezt a sütit a  Google AdSense használja annak érdekében, hogy felmérje a hirdetés hatékonyságát a szolgáltatásait igénybe vevő weboldalakon.  

Kényelmi sütik:

ADATKEZELÉS JOGALAPJAADATKEZELÉS CÉLJAADATKEZELÉS IDŐTARTAMAKEZELT ADATOK KÖRE
Az adatok jogalapja az EU Általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájárulás.Személyre szabott ajánlatok küldése a regisztrációkor megadott elérhetőségreSütitől függően: Munkamenet végéig 2 évig 24 óráig 1 percig 90 napigGoogle Analytics IP anonimizálás kikapcsolása

ADATKEZELÉS MÓDJA

Elektronikusan.

ADATOK FORRÁSA

Közvetlenül az érintettől.

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ:

Tárhely szolgáltatója: Websupport Magyarország Kft.                               

Székhelye: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.                                             

Cégjegyzékszáma: 01-09-381419                            

Adószáma: 25138205-2-41                                     

Honlap: https://tarhelypark.hu/kapcsolat/                                       

Elektronikus levelezési címe:            info@tarhelypark.hu 

Telefonszáma:           +36 1 700 4140                                

HARMADIK ORSZÁGBA TÖRTÉNŐ ADATTOVÁBBÍTÁS

Nem történik ilyen.

ADATOK TÁROLÁSA

https://tarhelypark.hu/aszf/

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, bíróság

ÉRINTETTEK JOGAI

A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján kezelt személyes adatok esetében:

  • tájékoztatáshoz való jog
  • hozzájárulás visszavonásának a joga
  • hozzáféréshez való jog
  • adatok módosításához, helyesbítéséhez, törléséhez való jog
  • adatkezelés korlátozásához való jog
  • adat hordozhatóságához való jog
  • jogorvoslati jog

A GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján kezelt személyes adatok esetében:

  • tájékoztatáshoz való jog
  • hozzáféréshez való jog
  • adatok módosításához, helyesbítéséhez, törléséhez való jog
  • adatkezelés korlátozásához való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • adat hordozhatóságához való jog
  • jogorvoslati jog

az alábbiak szerinti tartalommal:

Tájékoztatás kéréshez való jog

A tájékoztatáshoz való jognak megfelelően, az Alapítvány megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15– 22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa. A tájékozódáshoz való jog írásban gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.

Hozzájárulás visszavonásának a joga

A visszavonás joga alapján az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A visszavonás nem érinti az egyéb jogalapon fennálló adatkezelést.

Hozzáféréshez való jog

Az érintett hozzáféréshez való joga alapján az érintett jogosult arra, hogy az Alapítványtól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és amennyiben ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az esetleges automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is; valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az Alapítvány az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett kérésére rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat az Alapítvány elektronikus formában szolgáltatja. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 30 napon belül adja meg a tájékoztatást.

Adatok módosítása, helyesbítése, törlése iránti jog

A módosítás, helyesbítés joga alapján az érintett kérheti az Alapítvány által kezelt, rá vonatkozó, pontatlan személyes adatok helyesbítését, módosítását és a hiányos adatok kiegészítését.

A törléshez való jog alapján az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Alapítvány indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

– az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

– az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

– a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

– a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, amennyiben az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése; a közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; statisztikai célból közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Adatkezelés korlátozása iránti jog

Az adatkezelés korlátozásához való jog alapján az érintett kérésére az Alapítvány korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

– az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

– az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és helyette kéri azok felhasználásának korlátozását;

– az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

– az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Alapítvány az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Adathordozhatóság

Az adathordozáshoz való jog alapján az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A tiltakozás joga alapján az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést megszüntetni, és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, és az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot továbbította. Az érintettek kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Jogorvoslathoz való jog

Az érintett az Alapítvány, illetve – az adatfeldolgozó tevékenységi körébe tartozó adatkezelési műveletekkel összefüggésben – az adatfeldolgozó ellen a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat, ha megítélése szerint az Alapítvány, illetve az általa megbízott vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó a személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírások megsértésével kezeli