LEZÁRULT AZ ÖNKORMÁNYZATI NYÁRI TÁBOR MÁSODIK HETE

Sikerrel zárult a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Önkormányzati nyári tábor második hete is.

A táborban a második héten is 170 gyermek volt jelen.

A hét elején az FKF tartott foglalkozást az újra hasznosításról, a szelektív szemétgyűjtésről.

A Vendégségben a természettel kurzus is tartott interaktív előadást a városban fellelhető állatokról, kárukról és hasznukról.

Volt falmászás és fociedző vezetésével focibajnokság is.

Megtartásra került etika foglalkozás a gyermekeknek, és a nagy sikerű laser-run lövészet is a hét egyik nagy slágere maradt.

Kerékpáros ügyességi verseny és kézműves foglalkozás zajlott a rendezvényközpont aulájában is délelőttönként.

A Pesti út 35 Papír írószer bolt tulajdonosa Piroska is felajánlott különféle papírárút a táborozóknak, aminek hatalmas sikere volt a foglalkozásokon. Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást!

A nyári táborban a Csobogo 17 Szabadidősport és Természetbarát Egyesület is tartott a kis táborlakóknak foglalkozást a második héten.

A tréning célja az volt, hogy a gyermekek megismerkedjenek a háziállatokkal, elsősorban a kutyákkal. Megtanuljanak velük bánni, felismerjék a testjeleiket, megismerjék a viselkedésüket.

A gyerekek megtanulják az állatgondozás alapjait, miközben leküzdik az esetleges félelmeiket.

A rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Önkormányzati nyári tábor kis lakói a második héten első alkalommal együtt tornáztak szeniorjainkkal Czanik Balázs edzésén.

A reggeli tornát Horváth Tamás - Rákosmente polgármestere nyitotta meg és köszöntötte a nyári tábor lakóit.

A rendezvényközpontban sport és egészséges jövő címmel a gyerekek hét héten keresztül együtt tornázhatnak csütörtökönként szeniorjainkkal a nagy sikerű Mozdulj, Rákosmente! program keretében.

A közös mozgás lényege az egészség megőrzés és gyermekek életébe a sportolás rendszeres beillesztése.

A gyermekek napi háromszori egészséges étkezését a második héten is a Pepper House Catering biztosítja, hatalmas sikerrel.

Nagy sláger a gyermekek körében minden héten az edzések mellett a falmászás, a kézilabda, röplabda és a tollaslabda is, amit minden nap aktívan űznek a fiatalok.

Egyik délutáni sorverseny is megrendezésre került a táborban.

Kerékpáros ügyességi akadályverseny is megtartásra került, ahol elsajátíthatták a táborlakók a helyes biciklis közlekedést, jelzőrendszerek használatát és a szabályos közlekedés menetét.

A gyermekek ismét részt vettek a „vendégségben a természettel” elnevezésű kurzuson, ahol megismerkedtek a különböző állatok életkörülményeivel, szokásaikkal, és a természetben betöltött szerepükkel.

A hét utolsó napján ismét Fábián Márta arcfestő művész varázsolt szebbnél szebb alkotásokat a gyermekek arcára ezzel felkészülve a hétzáró Ki mit tud versenyre.

A gyermekek által viselt „nyáritábor 2024” felirattal ellátott pólókat a második héten és a tábor végéig a Bubbles mosodában tudjuk tisztává varázsolni, amit ezúton szeretnénk megköszönni a mosoda számára.

Hatalmas szeretettel várunk minden kis táborlakót izgalmasabbnál izgalmasabb programokon is a harmadik tábor héten.